,,Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi” kafedrasi assistent-o’qituvchisi R. Zaripov shogirdlari “VBAIT” yo’nalishi 22-20-guruh talabalari G.Erkinova, M.Toʼychiyeva, Sh. Boʼriyev, Sh.Togʼayevlar bilan birgalikda Toshkent kimyo-texnologiya instituti Shahrisabz filialining “PT-Processing technology” laboratoriyasida “Dorivor Olma vino tayyorlash” tajribasini amalga oshirishdi.

🔰Dorivor Olma vinosining foydali xususiyatlari haqida ma‘lumot bersak, u ovqat hazm qilishni yaxshilaydi, unda temir moddasi ko‘p miqdorda uchraydi. Bu organizmda kislorod tashishni taʼminlaydi va qon ko‘paytirishda yordam beradi.

🔰Talabalarimiz inson salomatligi uchun foydali xususiyatga boy bo‘lgan dorivor ichimlikni qo’l bola usulda tayyorlash tajribasiga ega bo‘lishdi.

Scroll to Top